От 1 септември влизат в сила новите превозни документи за градския

...
От 1 септември влизат в сила новите превозни документи за градския
Коментари Харесай

Новите карти за пътуване в София - в продажба от 1 септември

От 1 септември влизат в сила новите транспортни документи за градския превоз, които са признати и одобрени от Столичния общински съвет.

Новите типове транспортни документи дават повече благоприятни условия за напредване с публичния превоз. Те се оферират от 1 септември на касите на Центъра за градска подвижност (ЦГМ), оповестиха от Столична община.

Всички транспортни документи са налични онлайн и могат да бъдат зареждани на платформата: https://webportal.sofiatraffic.bg/

За учащи или работещи младежи на възраст до 26 години е планувана Младежката карта. Тя е годишна, с неограничени пътувания по цялата транспортна мрежа на града, а с нея се употребяват два месеца гратис бонус-пътуване. Картата струва 250 лв., а неограниченото пътешестване дневно излиза единствено 0.68 лева

За първи път се предлага и годишна карта за възпитаници и студенти. Тя е с цена от 200 лв. и важи за целия публичен превоз. С нея, също има 2 месеца бонус-пътувания, а дневното безкрайно напредване излиза едвам 0.54 лева

Зареждането е еднократно срещу документ от учебно заведение или университет в София, в случай че ученикът или студентът за първи път влизат в съответното образователно заведение. Студент или възпитаник - собственик на карта, не е належащо да показва увещание.

За да се отговори на всички желания - резервира се и познатата месечна карта от 20 лв.. Специална поддръжка има и за млади родители, чийто деца са до 2 години. Този, който е в отпуск за развъждане на дете, към този момент ще може да употребява месечна карта на стойност 10 лв. за цялата мрежа на градския превоз.

Необходимо е единствено да показа увещание за своя статут в пункт на ЦГМ. Запазва се най-търсеният артикул за публичния превоз - годишната абонаментна карта. За нея ще може да се заплати на три, вместо на две вноски.

Първата вноска е с  годност до 3 месеца и е на стойност 150 лева, а втората е за идващите 3 месеца и е на цена от 120 лв., третата е до 6 месеца и е 100 лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР